En lille gennemgang af forskellige produkter som hjælper os med at være synlige i trafikken v/ K9gaarden

Vi kender alle til lufteturene i mørket, hvor det kan være svært at se vores kære hunde, og det er uanset som vi er på landet eller i byen, så skal vi huske at tænke på synligheden og dermed sikkerheden.

Det er sikkerheden både for os selv, vores dyr og de andre trafikanter.

Hvis vi starter med seler og halsbånd, så kan vi glæde os over at der er rigtigt mange seler og halsbånd, som har reflekterende dele, eller stykker. Det kunne f.eks. være vores seler fra Non-stop dogwear, som alle har stykker med 3M refleks. 3M refleks er kendt for at være i meget høj kvalitet.

Når så vi har refleks på hunden og vi måske oven i købet har refleks på os selv, så er vi god på fej til at blive synlige for andre trafikanter – i hvert fald andre trafikanter med forholdsvist kraftigt lys.

Man bør måske overveje om man skal have sig en relekterende line f.eks. en Flexi Neon hvor du får både refleks på håndtaget og en line/bånd i en kraftig gul farve, hvilket giver synlighed på stykket fra fører til hund også.

 

Godt og skidt ved reflekser

Reflekser er super godt, men giver naturligvis kun synlighed hvis der er noget som lyser på reflekserne, og ofte er lys fra en cykel ikke tilstrækkeligt. Det gælder også at at det kan give problemer med synligheden ved biler som svinger ind på den vej hvor man befinder sig, hvor lyskeglen ikke rammer hunden.

 

Lys og lygte

Der er rigtigt mange forskellige lygter og vi har gennem tiden testet rigtig mange forskellige slags, og har også haft vores tester korps til at forsøge sig med forskellige lygter.

De 2 lygter vi primært råder kunderne til at købe er hhv. Orbiloc som er en meget stærk lygte, med et meget kraftigt lys, eller Visiolight som er et “all size” lys halsbånd, som man blot tilklipper i den rette størrelse.

 

Den store forskel på de to typer lys som er nævnt ovenfor er at der i Orbiloc lygten er er langt kraftigere lys, som kan ses betydeligt længere væk end lyset fra Visiolight halsbåndet.

Der er også flere farvemuligheder i Orbiloc end i Visiolight.

Visiolight er dog et utroligt smart halsbånd. For det første passer det til hunde i alle størrelser, idet man blot klipper det i den rette størrelse. Halsbåndet er samtidig genopladeligt via USB, og kan altså via den medfølgende ledning tilsluttes din “smartphone lader”.

 

HOS os gør vi ofte det at vi anvender både en Orbiloc og en Visiolight. Typisk anvender vi når hundene løber løst blå lygter til den ene hund og gule lygter til den anden hund. Det gør at vi når hundene er ude i mørket, kan kende dem fra hinanden. Når vi har flere end 2 hunde sætter vi ny farve på de næste.

Fordelen ved at anvende begge lygter er at hvis hunden står så man kan se Orbiloc lygten så kan vi se den på meget stor afstand, hvor Visiolight til gengæld giver lys fra hunden, når den er tæt på, og Visiolight giver lys hele vejen rundt om hundens hals og dermed næsten altid er synlig. Når halsbåndet er godt opladet kan det sagtens ses på 300 meters afstand.

 

Har du brug for konkret vejledning til en bestemt situation, så er du mere end velkommen til at ringe / skrive til os for at få yderligere vejledning.