For at kunne hjælpe hundene på vores vej og få flere værktøjer i rygsækken har Ditte taget flere korte som lange manuel terapi uddannelser. De længere uddannelser er nævnt herunder – endnu en er påbegyndt.

Ditte er uddannet dyrlæge eksamineret hundemassør, som er en tværfaglig uddannelse med teori (anatomi, fysiologi, sygdoms- og meridianlære) samt praksis med massageteknikker, palpering og analyse af hundens fysik og bevægelse suppleret med fysioterapi, genoptræning, balance- og styrketræning.

Hundemassøruddannelsen er blevet suppleret med Strukturel Integrations Terapi (SIT), da den har en meget blid tilgang og er enorm effektiv. Der arbejdes i bindevævet, som binder kroppen sammen, hvorfor der opnås fantastiske og meget holdbare resultater på en meget blid måde. Bindevævet ligger rundt om og gennem musklerne, rundt om organerne og under huden, så det er selve kroppens struktur, der arbejdes med. Netop derfor kan der skabes ændringer på kropsholdningen. Målet er at få hundens krop til at fungere bedst muligt i forhold til det, den har med sig.

SIT kan bruges til at supplere massage, men en klassisk SIT består af 7 sessioner, der gives med cirka to ugers interval, idet kroppen har behov for at fordøje forandringerne. De første 5 er en oprydningsfase, hvor kroppen systematisk bliver gennemgået. Hver session har sit fokus. De sidste to er integrationsfasen, som gør behandlingerne holdbare.