Harris Tweed Halsbånd, Pink-sildeben

Halsbånd fremstillet i det helt særlige Harris Tweed - uld.

 

HARRIS TWEED

Dette produkt virker måske smart og moderne, men det er en gammel klassiker, der bare aldrig går af mode. Det er et naturprodukt, det er blødt at håndtere og ekstremt slidstærkt og skønt at se på med sine friske farver.

 

Hvad er Harris Tweed?

Harris Tweed er et håndvævet uldmateriale, der kendetegnes ved at komme fra en af de følgende skotske øer: Lewis, Harris, Uist eller Barra, som udfør en del af de Ydre Hebrider. Ulden kommer udelukkende fra øernes fritgående får, og hele processen ulden gennemgår laves manuelt. Ulden er vandafvisende, varm og ualmindeligt slidstækt.

 

Hvad er historien bag Harris Tweed?

Igennem mange, mange generationer har øboerne på de Ydre Hebrider manuelt vævet uld til eget forbrug. I 1846 bemærkede Lady Dunsmore stofferne. Hun var så begejstret, at hun gav sig i kast med at hjælpe væverne med en effektivisering, så de kunne få en forretning ud af deres traditionsrige arbejde. Rygtet spredtes hurtigt og efterspørgslen steg stødt. En ny type håndvævning blev introduceret i 1903,  hvilket forøgede omsætningen markant. I 1906, blev Harris Tweed "trademarket", hvilket betyder at alt uldet inspiceres , og først efter godkendelse, får det retten til at bære markatet "Harris Tweed"

 

Harris Tweed i dag.

Nye måder at håndvæve på har gjort det muligt at skabe lettere stoffer og mere komplicerede mønstre. Mange tusinde  mønstre er udarbejdet, men grundfilosofien er fortsat den samme. Der væves stadig i øboernes hjem. Materialet anvendes i dag i rigtigt mange forskellige brancher, herunder beklædning, møbelpolstrin og altså halsbånd

Harris Tweed beskyttes via "The Harris Tweed act of 1993" som er gældende som lov, og heri inkluderet er det kugleformede symbol som bekræfter stoffets oprindelse.

 

Se en film om Harris Tweed her: http://www.youtube.com/watch?v=x7nbLe9CGNc

kr. 399

1 anmeldelse for Harris Tweed Halsbånd, Pink-sildeben

jan test

Anmeldelse – K9gaardens egen test af produktet.

Dette halsbånd kræver for alvor en god og fair anmeldelse…

I dag skrives der midt juni og siden oktober, har vi haft et lyserødt sildebens mønstret Harris Tweed halsbånd i test. Brugeren har været en voksen schæfertæve. Halsbåndet er blevet båret, når hunden har været udenfor. Det har været med over alt f.eks. på almindelig lufteture på gader og stræder, med på store løbeture i hundeflok over mudrede marker, med ude og svømme i sø og i havet samt blevet brugt under træning – også til spor, hvor trækket er konsekvent til stede.

Vi var allerede ved første syn vilde med materialet, så vi var meget spændte på materialets styrke, holdbarhed i farver og form samt brugervenligheden. Halsbåndet har levet op til alle vores forhåbninger !

Spændet fungerer upåklageligt. Tweeden er stærk og ekstrem smudsafvisende samt ualmindeligt rart at være i berøring med for både os og hund. Ingen hår bliver hevet af med dette materiale, og halsbåndet ligger let og ugenerende på hunden. Det falder ligesom ‘i’ med hunden.

Intet smuds er at se på halsbåndet efter mange måneders brug. Det kan blive lidt nusset ved megen og intens brug, men en tur med den elektriske fnugruller, og du kan ikke se, hvilket er det brugte halsbånd, når du ligger det op ved siden af et sprit nyt et. Der er virkelig en grund til, at Harris Tweed materialet har været så elsket i så mange år.

En rigtig vinder, der får vores varmeste anbefalinger.

Tilføj en anmeldelse af varen

Andre kigger på disse varer

Siccaro Supreme Pro tørredækner – “bamboo”

kr. 743kr. 1.136

Brit, Jerky, Turkey Meaty coins 80 gram

Original price was: kr. 39.Current price is: kr. 15.

Brit Lets Bite, Chicken Filet, 300 gram

Original price was: kr. 99.Current price is: kr. 40.

Brit Lets Bite, Duck Filet, 300 gram

Original price was: kr. 99.Current price is: kr. 40.

Brit Vitamins, Mobility, 150 gram

Original price was: kr. 169.Current price is: kr. 60.